del-4 muffins

Legg vekt på utseendet

Før du går i gang med å bake til bursdag, barnehageavslutning eller en annen fest, er det tre ting du bør vite:

1. Små barn i festmodus spiser ikke, de smaker. De store, flotte amerikanske muffinsene kan du spare til voksenselskap, barn klarer seg med de vanlige, små formene. Som regel spiser de bare halve (den halve med pynt, selvsagt), men de tar gjerne en bit av to eller tre kaker før du får sukk for deg.

2. Barn spiser like mye med øynene, så legg innsats i pynten heller enn i selve bakingen. Derfor mener jeg at det holder med én grunnoppskrift på lyse muffins, som blir til sjokolademuffins med litt kakaopulver (ferdigpakker er også lov).

3. Fyll aldri muffinsformene mer enn 2/3 fulle. Da renner de over. Et muffinsbrett har jeg lenge klart meg uten. Men etter å ha prøvd det, innser jeg at muffinsene får rundere form, og dermed blir enklere å pynte. Og enklere er bedre, spør du meg.

 

Grunnoppskrift på muffins (brukes til alle kakene):

100 g smør

150 g sukker

3 egg

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

½ dl melk eller appelsinjuice (jeg har brukt melk)

  • Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Bland mel og bakepulver. Tilsett det tørre og melken vekselvis mens du rører.
  • Vil du ha sjokolademuffins, tilsetter du 4 spiseskjeer kakaopulver i røren. Bruk i så fall tilsvarende mindre mel.
  • Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter (avhengig av hvor sterk ovnen din er, følg med! Kakene skal bli gylne, men ikke brune).

 

Tykk og god røre

Røren er så god at barna mine ikke får skrape bollen ? det har jeg nemlig allerede gjort selv. Den blir tykkere enn mange andre muffinsrører, og steker jevnt.

 

Les også: Slik lærer du barn å takke for gaver

 

Melisglasur

1 ss vann til 1 ½ dl melis.

Eventuelt konditorfarge. Bruker du vanlig konditorfarge på flaske, kan du gjerne bruke mindre vann.

Jeg bruker farge fra Wilton, som kan kjøpes på Rafens eller Cacas. Den er ikke så flytende, og jeg får dermed sterke farger på glasuren uten at den blir tynn.

 

Smørkrem

250 gram romtemperert smør eller margarin

250 g melis

1 egg

  • Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egget, og rør til alt er godt blandet.

 

Lys sjokoladesmørkrem

Følg oppskriften til smørkrem, men tilsett 3?4 ss kakaopulver før du rører i egget.

 

Mørk sjokoladeglasur

50 g smeltet smør

200 g melis

2 ts vaniljesukker

1?2 ss kakao

4 ss sterk kaffe

  • Bland alt sammen. Ferdig!

Et enkelt glasurtips til slutt: Nå finner du ferdig rosa melis og sjokolademelis i butikken. Du tilsetter kun vann, og har fiks ferdig glasur med smak av jordbær eller sjokolade. Enklere blir det ikke!

 







P.S. DE MUFFINSENE ER DRIT GODE♥






Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits