del-4 muffins

Legg vekt p utseendet

Fr du gr i gang med bake til bursdag, barnehageavslutning eller en annen fest, er det tre ting du br vite:

1. Sm barn i festmodus spiser ikke, de smaker.De store, flotte amerikanske muffinsene kan du spare til voksenselskap, barn klarer seg med de vanlige, sm formene. Som regel spiser de bare halve (den halve med pynt, selvsagt), men de tar gjerne en bit av to eller tre kaker fr du fr sukk for deg.

2. Barn spiser like mye med ynene, s legg innsats i pynten heller enn i selve bakingen.Derfor mener jeg at det holder med n grunnoppskrift p lyse muffins, som blir til sjokolademuffins med litt kakaopulver (ferdigpakker er ogs lov).

3. Fyll aldri muffinsformene mer enn 2/3 fulle.Da renner de over. Etmuffinsbretthar jeg lenge klart meg uten. Men etter ha prvd det, innser jeg at muffinsene fr rundere form, og dermed blir enklere pynte. Og enklere er bedre, spr du meg.

Grunnoppskrift p muffins (brukes til alle kakene):

100 g smr

150 g sukker

3 egg

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

dl melk eller appelsinjuice (jeg har brukt melk)

  • Rr smr og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Bland mel og bakepulver. Tilsett det trre og melken vekselvis mens du rrer.
  • Vil du ha sjokolademuffins, tilsetter du 4 spiseskjeer kakaopulver i rren. Bruk i s fall tilsvarende mindre mel.
  • Stekes midt i ovnen p 175 grader i ca 20 minutter (avhengig av hvor sterk ovnen din er, flg med! Kakene skal bli gylne, men ikke brune).

Tykk og god rre

Rren er s god at barna mine ikke fr skrape bollen ? det har jeg nemlig allerede gjort selv. Den blir tykkere enn mange andre muffinsrrer, og steker jevnt.

Les ogs:Slik lrer du barn takke for gaver

Melisglasur

1 ss vann til 1 dl melis.

Eventuelt konditorfarge. Bruker du vanlig konditorfarge p flaske, kan du gjerne bruke mindre vann.

Jeg bruker farge fra Wilton, som kan kjpes p Rafens eller Cacas. Den er ikke s flytende, og jeg fr dermed sterke farger p glasuren uten at den blir tynn.

Smrkrem

250 gram romtemperert smr eller margarin

250 g melis

1 egg

  • Rr smr og sukker hvitt. Tilsett egget, og rr til alt er godt blandet.

Lys sjokoladesmrkrem

Flg oppskriften til smrkrem, men tilsett 3?4 ss kakaopulver fr du rrer i egget.

Mrk sjokoladeglasur

50 g smeltet smr

200 g melis

2 ts vaniljesukker

1?2 ss kakao

4 ss sterk kaffe

  • Bland alt sammen. Ferdig!

Et enkelt glasurtips til slutt:N finner du ferdig rosa melis og sjokolademelis i butikken. Du tilsetter kun vann, og har fiks ferdig glasur med smak av jordbr eller sjokolade. Enklere blir det ikke!







P.S. DE MUFFINSENE ER DRIT GODE♥






Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits